De wereld van een glosterkweker

 Jeugdlid

Rick   Elianne   Twan   Norwich
Rick wil ook wel mooie bekers winnen. Aan de voorzitter van de vogelvereniging "De Vogelvreugde" gevraagd wanneer Rick jeugdlid kon worden. Het is niet echt aan leeftijd gebonden als het maar aannemelijk is dat hij voor een koppel kanaries kan verzorgen. Ik heb nu net een koppeltje Norwich gekocht a 100,00. Op een vogeltentoonstelling bleek dat ze nog duurder werden verkocht, ze worden ook voor 120 Euro of meer aangeboden. Dat deze postuurkanaries zo duur moeten zijn. Maar ja, het zal wel de Ferrari onder de kanaries zijn, moet je maar denken. Ter vergelijking een koppeltje Glosters kost 30,00. Doordat de Norwich een heel andere bouw heeft als de Glosters willen Elianne en Rick hier wel voor zorgen. Om te beginnen met het voeren. Schoon water geven en zaad in het zaadbakje doen. Daarna zal ik hun de schoonmaak werkzaamheden bij brengen. De zitstokjes en de bodembedekking schoon maken. Ook betrek ik ze bij de kweek van het koppeltje. De eieren van de Norwich komen ook in de eierenschaal. Vroeger was dit een schaal dat mijn vader als schoenmaker gebruikt had voor spijkertjes en houten pinnen voor naaldhakjes. De oplossing is dus om kleine spullen voor reparatie van schoenen in te bewaren. Als ze een jaar lang intensief met de verzorging hebben bezig gehouden, mag Rick op 1 januari 2005 jeugdlid worden. Hij heeft nu een eigen ringnummer: 5NKP. Hij kan dan voor zichzelf ringen bestellen. Als nieuw geboren vogels met zijn ringen zijn geringd dan kan hij daarmee naar een tentoonstelling. Hierbij zal ik hem steeds ondersteunen. Elianne is nog te jong om jeugdlid te worden maar als ze zo door gaat mag ze later ook bij de vereniging. Rick noemt zijn Norwich: Fearow. Elianne noemt haar Norwich: Piechot. Dit zijn twee PoKemon namen van vogels.

TwanTwan kijkt alleen nog maar naar de vogeltjes, en heeft plezier als ze van de ene stok naar de andere bewegen.

 

 

 

 

Even terug komen over het kweken met het koppeltje Norwich. Tijdens het uitkomen van het laatste nest was ik op cursus en kwam de gehele week niet thuis. Bij het wegbrengen van oud papier zag Ada dat een jonge uit het nest was gegooid. Ze riep de hulp in van Rick. Rick pakte de piepkleine jonge op en blies in zijn handen de jonge Norwich warm. Deze begon weer te bewegen en Rick legde de jonge weer in zijn nest terug. De pop bracht het jong groot en deze ging samen met twee andere jonge Norwich naar de plaatselijke tentoonstelling 2004. Met 91 punten behaalde deze Norwich een tweede prijs.

    Rick kampioen bij de jeugd.     De twee gewonnen bekers.      Artikel over de vogelshow.

Rick doet voor de eerste keer met zijn eigen ringnummer 5NKP mee bij de jeugd. Dit is het resultaat. Kampioen jeugd bij de kanaries 2005.

                                                           

In 2008 is Rick met een gloster corona met 91 punten kampioen geworden. Een gloster consort met 90 punten behaalde de tweede prijs tijdens onze plaatselijke vogeltentoonstelling "De Vogelvreugde".

Bij de Streektentoonstelling "Het Oosten" is Rick met een stel glosters consort met 181 punten kampioen geworden. En een gloster corona met 92 punten is Rick kampioen geworden.

Bij de districttentoonstelling Hengelo (G) is Rick kampioen met een gloster corona met 91 punten (bondskruis), zilver met een gloster corona met 91- punten en brons met gloster consort met 90 + punten. Voor Rick is 2008 een zeer succesvol jaar.

In 2009 is Rick kampioen geworden met een enkeling gloster corona met 91 punten en met een stel glosters consort met 181 punten bij "De Vogelvreugde".